W Nowy Rok z Tipsy Train!

Tipsy Train razem z Pronet Records! Nasze wydawnictwo od dzisiaj zajmuje się promocją zespołu Tipsy Train z Lublina, a także dystrybucją oraz sprzedażą najnowszej płyty zespołu "Na krawędzi"

 

Tipsy Train – założony w 1991 przez Grzegorza Kotyłło i Wojciecha Cugowskiego. Od początku działalności grupy brzmienie było zorientowane na klasykę hardrocka lat 70 i 80. Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow) z domieszką nowoczesności.  Tipsy Train koncertował wspólnie z wieloma zespołami i artystami, m.in.: Budka Suflera, Lady Pank, Golden Life, Paweł Kukiz i Piersi, Dżem, Voo Voo, Sweet Noise, Europe.  W kwietniu 2010 zespół wydał singla promującego nową płytę z udziałem Marka Ałaszewskiego, legendarnego założyciela grupy Klan. 24 lipca 2010 na Placu Zamkowym w Lublinie Tipsy Train wystąpił jako support szwedzkiej grupy Europe. Rok 2011 zespół rozpoczął koncertem projektu Last Warrior złożonego z muzyków Tipsy Train oraz Grzegorza Kupczyka - wokalisty Ceti, byłego frontmana formacji Turbo. W 2013 roku ukazała się najnowsza płyta zespołu "Na krawędzi"

Skład zespołu
Grzegorz Kotyłło – gitara, śpiew
Andrzej Bronisz – gitara
Piotr Bańka – gitara basowa
Michał Twister Abramowicz – perkusja

Dyskografia

Single
Smoke on the water (1994)
Ślepy ptak (1995)
Deszczowa noc (1995)
Czy ty wiesz (1996)
Za zu zi (2001)
Na krawędzi (2009)
Shut up! (2010)

Albumy
Droga donikąd (1997)
Bez twarzy (1999)
Harpia (2005)
Na krawędzi (2013)