W Nowy Rok z Tipsy Train!

Tipsy Train razem z Pronet Records! Nasze wydawnictwo od dzisiaj zajmuje się promocją zespołu Tipsy Train z Lublina, a także dystrybucją oraz sprzedażą najnowszej płyty zespołu "Na krawędzi"

 

Tipsy Train – założony w 1991 przez Grzegorza Kotyłło i Wojciecha Cugowskiego. Od początku działalności grupy brzmienie było zorientowane na klasykę hardrocka lat 70 i 80. Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow) z domieszką nowoczesności.  Tipsy Train koncertował wspólnie z wieloma zespołami i artystami, m.in.: Budka Suflera, Lady Pank, Golden Life, Paweł Kukiz i Piersi, Dżem, Voo Voo, Sweet Noise, Europe.  W kwietniu 2010 zespół wydał singla promującego nową płytę z udziałem Marka Ałaszewskiego, legendarnego założyciela grupy Klan. 24 lipca 2010 na Placu Zamkowym w Lublinie Tipsy Train wystąpił jako support szwedzkiej grupy Europe. Rok 2011 zespół rozpoczął koncertem projektu Last Warrior złożonego z muzyków Tipsy Train oraz Grzegorza Kupczyka - wokalisty Ceti, byłego frontmana formacji Turbo. W 2013 roku ukazała się najnowsza płyta zespołu "Na krawędzi"

Skład zespołu
Grzegorz Kotyłło – gitara, śpiew
Andrzej Bronisz – gitara
Piotr Bańka – gitara basowa
Michał Twister Abramowicz – perkusja

Dyskografia

Single
Smoke on the water (1994)
Ślepy ptak (1995)
Deszczowa noc (1995)
Czy ty wiesz (1996)
Za zu zi (2001)
Na krawędzi (2009)
Shut up! (2010)

Albumy
Droga donikąd (1997)
Bez twarzy (1999)
Harpia (2005)
Na krawędzi (2013)

 

 

38269211 2006221036084507 7210931055518285824 n

13431522 527391990782591 6247346383680827852 n

60770930 1191458514347164 6149822010236076032 n64467429 1216063535219995 522816765395206144 o20190730 215008

FONOBO logo podstawowe rgb

34119097 1800902089973566 2328289710893432832 n

23622296 1388628431246642 9099465390817401311 n
LOGO RS ORANGE 
 

45355550 1203698003131909 2897655580950790144 n
CZADLISTAbanner 0
51712154 2460681867320714 7709598662917095424 n
16195445 916518555117771 8265199904508936419 n

progres prorad

 al.l.anonim2

  bogart logo 

 lan tajm baner

10507147 343033919176973 1402167993615082573 o

ann logo

hellhavenokladka200

lebowski

ba arlon

strefa proradio

sci24 pl

53179285 2101736433246165 3880176744874901504 n